Jesteś tutaj: zdrowytryb.pl > Zdrowie > Zabieg chirurgiczny

Chude mięso

Tłuste mięso, choć bywa smaczne, nie jest niestety korzystne dla zdrowia. Sprawia, że tkanka tłuszczowa rozszerza się, że następuje przyrost wagi, zmniejszenie kondycji, otłuszczenie organów wewnętrznych i ogólne zanieczyszczenie organizmu. Jednak żeby sobie pomóc, niekoniecznie trzeba rezygnować z mięsa. Wystarczy tylko zamienić je na chude, zwłaszcza drobiowe. Kurczaki, kaczki, a przede wszystkim indyk to idealne zamienniki dla tłustych posiłków. Drób jest znany i często jadany przez większość osób, jednak indyk bywa bardzo niedocenionym mięsem. Jest to błąd, ponieważ ma on nie tylko więcej korzystnych składników niż kura, ale nawet jest znacznie chudszy. Nie jest trudno go przygotować do jedzenia, ponieważ tak jak inne mięso może być grillowany, duszony, gotowany na parze, gotowany w ogóle, jak i smażony. Przygotowanie zależy od stopnia zaawansowania diety, lecz nie da się ukryć, że grillowanie i gotowanie są dla jedzącego mięso szczególnie dobre. Pozwala organizmowi odnaleźć równowagę, jak również zrzucić zbędne kilogramy, które przyniosły ze sobą tłuste mięsa.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.