Jesteś tutaj: zdrowytryb.pl > Dieta Pani Ani > WPŁYW SŁODYCZY NA ORGANIZM

JEDZENIE TYPU FAST FOOD

Pośpiech, brak czasu i ciągły stres. To chyba najczęściej wymieniane czynniki, które niszczą nasze zdrowie. Przyniosła je cywilizacja, co gorsza sami się na to zgodziliśmy, bo bez większego sprzeciwu dajemy się wkręcać w te tryby. Co jednak dodatkowo niosą te wszystkie czynniki? Powodują, że jemy szybko i bez namysłu. A że szybkie jedzenie dostajemy w fast foodach to tam się żywimy. Jednak czy ktoś z nas zastanawiał się kiedyś jakie skutki przynosi takie żywienie?
Po pierwsze pakujemy do siebie tysiące pustych kalorii. Pożywienie w takich restauracjach ma zazwyczaj dużą zawartość tłuszczu. Dodatkowo ten tłuszcz jest twardym orzechem do zgryzienia dla naszego układu trawiennego. Więc czasem powoduje problemy z żołądkiem
Chemia w kanapkach. Chodzi tu głównie o związki mające spulchnić pożywienie, nadać mu kolor, odpowiedni smak czy zapach. Tańsze jest bowiem wykorzystanie chemii niż składników naturalnych. Ta chemia zawarta w jedzeniu dodatkowo dereguluje nasz organizm i jego gospodarkę.
Niektórzy powiadają że jedzenie z fastfoodów uzależnia. Ile w tym prawdy ciężko powiedzieć. Ale wystarczy spojrzeć na ludzi którzy nie mogą się oprzeć dużemu burgerowi z frytkami i colą.
Wszystko to wymienione powyżej na dłuższą metę niszczy nasz organizm który nie jest przygotowany na tak dużą ilość środków chemicznych tłuszczów i pustych kalorii. Warto więc zadbać o to, aby nasza dieta była bardziej urozmaicona i nie ograniczała się tylko do hamburgera czy frytek.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.