Jesteś tutaj: zdrowytryb.pl > Zdrowy tryb życia > Jak walczyć ze stresem

Kefir i maślanka

Żeby ciało pracowało prawidłowo, bez zaparć i wzdęć, a jednocześnie nie posiadało zalegających w nim toksyn nie trzeba stosować ostrych diet i głodówek. Kefir i maślanka Wystarczy produkt dostępny w każdym sklepie spożywczym, kefir albo maślanka. Oba z nich zawierają dużą ilość żywych kultur bakterii, które pozwalają na poprawne funkcjonowanie jelit. Dzięki temu nie odkładają się tam toksyny, które mogłyby zainfekować cały organizm, prowadzić do chorób albo do odkładania się tkanki tłuszczowej. Jeżeli dotąd jadło się tylko jogurty naturalne, warto dodać do nich kefir albo maślankę, w zależności od tego, co się woli. Kefir i maślanka Maślankę można jadać z płatkami kukurydzianymi, z muesli, z owocami, urozmaicając sobie danie albo pić samą, podobnie jak jogurt. W ciepłe dni oba produkty są wspaniałe na ochłodę. Przyśpieszają wydalanie, dlatego dziennie nie powinno się wypijać więcej niż 500 gram maślanki lub kefiry, a do tego po dwóch dniach warto zrobić przerwę, żeby nie doszło do biegunki. Kefir i maślanka Może się to zdarzyć zwłaszcza na początku, jeżeli wcześniej jadało się nabiał sporadycznie. Źródło: http://zdrofix.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.