Jesteś tutaj: zdrowytryb.pl > Dieta > Dlaczego trudno schudnąć?

Sezonowe warzywa

Niestety nie przez cały rok można cieszyć się owocami i warzywami prosto z grządki. Sezonowe warzywa Zimą brakuje tego szczególnie i jada się przede wszystkim to, co jest dostępne niemal zawsze, głównie marchewki i kapustę oraz kiszonki różnego rodzaju. Na szczęście wiosną i latem pojawia się całe bogactwo różnego rodzaju warzyw. Od pysznych i polecanych przez lekarzy nowalijek, po dojrzałe, ale zdrowe i świeże okazy, które wydają się pękać od nadmiaru witamin. Należy jadać ich jak najwięcej. Sezonowe warzywa Nie jest to przesadnie trudne, ponieważ sprzedawane w okresie wiosenno-letnim warzywa są tak ładne i pachnące, że z chęcią bierze się ich więcej. Warto jadać pomidory, kapustę, cukinie, dorodne kalafiory oraz młode ziemniaki i sałatę. Wszystko to może stać się podstawą do wykonywania sałatek i zdrowych obiadów, które będą gotowane albo częściowo surowe. Sezonowe warzywa Z takimi zapasami o wiele łatwiej chudnie się, ponieważ samoistnie następuje odrzucenie tłuszczu, kotletów panierowanych oraz gęstych sosów i zup, które często znajdowały się na stołach w czasie zimy, kiedy miało się na nie większą ochotę.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.